Flammée in der Küschä

Bonjour les p'ti scoutes!

Höité versuschen wir etwas Ällsäsisches, etwas das simple und schmackhaftet! Das höitische Résept häisst “Flammenküsche”. Das isch ägentlisch nüt züm ässe gmacht worde. Mais, me het müesse t Brootoofé, le four aso, temparatur mässe, u do hetme avec les reste, vom Daig aso, ein Kücheli gmacht. Et aprés het me simple crème fraîche, larde, Sibele, Siblon, pas le houblon, und so druffe taa. Da heit dr Leerling vachement chauf dans son coeur, auso demda underem Bruscht,  bercho. Alte Histoire, alte Resept, Flammen in der Küsche!

Auso les scoutes, säubehr maché. Vachement schnäu, henné bon!

Ingredigänsé:

  • 250 gramme de Mehl
  • 125ml de lo (wassär aso)
  • Speggwürfeli
  • Eschalotte, fait des Ohreringli avec!
  • Zwo cuillerillias huile
  • Une prise Salts
  • Un Gacheli Crème fräsch
  • Pfäffér

C´est tout.

Mais bän:

  1. Fait mixage mit huile, farine et salts. Wassa lentement innemassierä. Usrolle, mais séhr dünn!
  2. Creme verstrische
  3. Sacheli druufa verdeile
  4. 250 Grad flammekuscherisierä, so sirka 15 minutes.

Et voilàs. Es isch käi exerei, du schlafsch das scho!

Also bonne' ap und bagg doch mol im anä forest gump, oder ufemene schtäi, vilech eifach ufem bläsch?

Pihs et A+,

Püsché